Flere hundre strømløse i Sør-Trøndelag

Over 400 abonnenter er uten strøm på Hitra og i Osen i Sør-Trøndelag. Trønderenergi kan ikke love at de får igjen strømmen tilbake før mandag.

Over 200 abonnenter i Hitra kommune var ved 20.30-tiden uten strøm, melder Adresseavisen. 33 av disse er abonnenter på Strømøya og Bispøya i Hitra kommune, mens 181 abonnenter er strømløse på fastlands-Hitra. Ifølge avisen bor disse i området mellom Kvenvær og Andersskog.

– Det er fire trafostasjoner som er ødelagt i dette området. Dette er omfattende skader, og trafoene vil ikke bli byttet før på mandag, sier Tore Wuttudal, kommunikasjonsrådgiver i Trønderenergi.

Seks av de ti trafostasjonene er søndag kveld reparert, mens fire gjenstår. De som er uten strøm søndag kveld, må belage seg på en mørk natt.

Wuttudal sier det er lynnedslag som er årsaken til strømbruddet på Hitra.

I Osen kommune er fortsatt 215 abonnenter uten strøm søndag kveld. Dette er innbyggere i Sætervika, Skjervøya og yttersiden av Osen. De mistet strømmen ved 14.40-tiden søndag

Hva dette strømbruddet skyldes er ikke kjent. Så lenge de ikke vet hva som er feilen, er det også vanskelig å anslå når strømmen er tilbake.