Bygget som Skanska skal realisere er et tilbygg til dagens eksisterende kompetansesenter. Tilbygget vil utgjøre 15.000 m2 BTA fordelt på syv etasjer pluss underetasje. I underetasjen og deler av 1. etasje vil man også bygge parkeringsanlegg. Ill. Sandbakk & Pettersen AS.

Skanska utvider Norsk Maritimt Kompetansesenter

Skanska har signert kontrakt med NMK Eiendom AS om utvidelse av Norsk Maritimt Kompetansesenter i Ålesund. Kontrakten har en verdi på 239 millioner, og inngår i Skanskas ordrereserve for fjerde kvartal i 2015.

Norsk Maritimt Kompetansesenter (NMK) er en av Norges viktigste kompetansemiljøer for de maritime og marine bransjene. I dag utgjør NMK sitt samlede areal ca 24.000 m2, og huser flere av de viktigste aktørene i den maritime klyngen. Med det nye tilbygget som Skanska skal utvikle og realisere i et totalentreprise, tar NMK et viktig skritt i retning av å bli et verdensledende maritimt senter.

- Vi synes det er utrolig spennende å få være med og utvikle et så viktig kompetansemiljø som NMK. Nå ser vi frem til å komme i gang med prosjektet, og gleder oss til å overlevere et bygg som skaper verdier for den maritime og marine sektoren i Norge, sier Trond Krogstadmo, regiondirektør i Bygg Trondheim for Skanska.

Bygget som Skanska skal realisere er et tilbygg til dagens eksisterende kompetansesenter. Tilbygget vil utgjøre 15.000 m2 BTA fordelt på syv etasjer pluss underetasje. I underetasjen og deler av 1. etasje vil man også bygge parkeringsanlegg.

- Vi er veldig tilfreds med at vi er kommet til enighet med Skanska om denne totalentreprenør-avtalen, sier daglig leder Kaj B. Westre i NMK Eiendom AS, som ser frem til at arbeidet raskt kan igangsettes.

Arbeidene begynner i oktober 2015, og tilbygget vil ha en trinnvis ferdigstillelse. Siste overlevering vil skje i oktober 2017.