Rockwool investerer halv milliard i ny fabrikk

Isolasjonsgiganten Rockwool har nylig investert over en halv milliard danske kroner i nytt produksjonsanlegg og nye bygninger ved sin fabrikk i Doense i Danmark.

Det skriver Rockwool i en pressemelding på byrånettsidenmynewsdesk.com.

I løpet av de siste ti årene har konsernet, ifølge pressemeldingen, totalt investert over en milliard kroner i sin skandinaviske produksjonsvirksomhet. Ved fabrikken i Moss skal det de senere årene ha blitt gjennomført flere investeringer i ny pakketeknologi. I tillegg skal Rockwool i nær fremtid gjennomføre ytterligere miljøinvesteringer ved fabrikken i Trondheim, skriver de i pressemeldingen.

– Med denne investeringen styrker vi vår posisjon i det Skandinaviske markedet med enda bedre kvalitet og større kapasitet, sier administrerende direktør for Rockwool Scandinavia, Thomas Kähler.

Takket være den nye teknologien kan selskapet, ifølge pressemeldingen:

  • Øke sin produksjon vesentlig.
  • Produsere eksisterende og nye produkter med en forbedret og mer konsistent kvalitet.
  • Sikre at pakkestørrelsen halveres, gjennom komprimering. Det gir CO2-besparelser i transporten for både selskapet og kundene.
  • Drive gjenvinning av problemavfall fra andre næringer på en mer bærekraftig måte enn hittil.
  • Redusere miljøpåvirkningen, blant annet på grunn av en mer energieffektiv smelteteknologi.
  • Levere betydelig mer overskuddsvarme til det lokale varmeverket. Overskuddsvarmen dekker i dag rundt halvparten av varmeforbruket til de omtrent 800 husstandene som er tilknyttet varmeverket.