Harstad. Illustrasjonsfoto.

Samarbeider om kunst til Harstad

Harstad kommune, Statoil og HSI Eiendom har inngått samarbeid for å bidra til utviklingen av kulturdestinasjonen Harstad med fokus på kunst i det offentlige rom gjennom flere prosjekter.

Det første prosjektet skjer i forbindelse med byggingen av det nye Statoilbygget i Harstad. Der inviterer Statoil og Kaarbø Eiendom nordnorske kunstnere til konkurranse om et kunstprosjekt som er tenkt plassert på plassen foran byggets hovedinngang.

Temaet for prosjektet er ”Lyset i nord” og har en budsjettramme på inntil 1 million kroner. Kunstverket skal ferdigstilles til åpningen av bygget i februar 2017.

- Samarbeidet mellom de tre aktørene vil bidra til kunstnerisk utsmykking langs sjøsiden, i første omgang fra Samasjøen til Sjøkanten senter. Detaljene er ikke klare, men slik det står nå regner vi med å kunne realisere mellom fem og åtte prosjekter. Harstad har en sjøside med stort potensial og mange kompetente og kapitalsterke næringslivsaktører, derfor inviterer vi til deltagelse fra flere bidragsytere som i felleskap kan utvikle og gjennomføre et helhetlig konsept. Vi ønsker dessuten å fokusere på kunst og arkitektur i Harstad ved å arrangere utstillinger, foredrag og omvisninger, sier styreleder Erik Løfsnes i HSI Eiendom i en pressemelding.

Prosjektet skal bidra til å løfte den nordnorske kunstscenen ved å prioritere kunstnere med tilknytning til Nord-Norge.