Merete Gunnes

TAG etablerer landskapsarkitektavdeling i Oslo

TAG arkitekter etablerer egen landskapsarkitektavdeling i Oslo, etter suksessen med tett samarbeid mellom arkitekter og landskapsarkitekter ved avdelingen i Bergen.

– Vi tror på en fremtid der skillet mellom de to profesjonene blir stadig mindre, sier daglig leder Caroline Wannehag i TAG arkitekter.

Selskapets landskapsarkitekter og arkitekter har arbeidet tett sammen på prosjekter i flere år allerede.
– Det har historisk vært et skille mellom profesjonene som har gått ved husveggen, og landskapsarkitektene har kommet sent inn i utviklingen av et området. I TAG har vi vært opptatt at for å skape den beste helheten, trenger vi begge profesjoner fra dag en i et prosjekt. Samarbeidet blir også mer givende når vi får mulighet til å tenke utenfor tradisjonelle rammer for fagdisiplinene, sier Merete Gunnes. Hun leder TAG landskap.

I tillegg til å arbeide på Bergens-avdelingen, har Gunnes og de andre medarbeiderne i TAG landskap arbeidet med en rekke prosjekter i samarbeid med Oslo-avdelingen til selskapet.
– Vi ser verdien av å jobbe tett over tid. Selv med gode digitale verktøy og videokonferanseutstyr, ønsker vi i enda større grad tettere samarbeid. Derfor er vi i ferd med å bygge opp et landskapsarkitekt-miljø i Oslo også. Erfaringene fra organisering fra Bergen vil bli videreført i Oslo. Det betyr tett dialog i hele prosessen og sømløse grensesnitt mellom fagene, sier Caroline Wannehag.