916 dager ventetid på prosjektplaner i Bergen

Bergen skiller seg negativt ut blant de største byene når det gjelder gjennomsnittlig behandlingstid for private utbyggingsplaner.

BergensTidende viser til statistikk fra SSB hvor den gjennomsnittlige behandlingstiden i byen i 2014 oppgis til 916 dager. Tallene viser også at

Bergen skiller seg negativt ut sammenlignet med det andre største byene i landet. Samme tall for Oslo er 263 dager, mens det i Trondheim og Stavanger var henholdsvis 346 og 578 dager.

- Vi snakker om år i forskjell. Vi ser at folk gir opp og heller investerer i andre byer. Det finnes store lyspunkter også, men ofte går byutviklingen unødvendig sakte i Bergen, sier Nancy Jensen, daglig leder i arkitektkontoret Opus til avisen.

Heller ikke administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig legger skjul på at Bergen er en versting, og forteller til Bergens Tidende at de har holdt seg unna prosjekter i byen i mange år.

- Det er fullt mulig Bergen har gått glipp av prosjekter. Dette er ikke bra, sier byråd for byutvikling Henning Warloe i Bergen kommune til BT, men understreker at de nå er i ferd med å kutte ned behandlingstiden.