Entreprenør tapte i lagmannsretten

Lagmannsretten ga Undervisningsbygg mehold i rettsaken mot en entreprenør som gikk til sak mot det de mente var vilkårlige og urimelige tilbudsevalueringer og ulovlige tildelingskriterier.

Både tingretten og lagmannsretten dømte med Undervisningsbygg, skriver den kommunale skoleutbyggeren i enpressemeldingmandag.

Både dommen i tingretten og lagmannsretten slår fast at oppdragsgiver har anledning til å vektlegge planlagt prosjektgjennomføring som tildelingskriterium. Lagmannsretten la deretter til grunn at entreprenørens tilbud ikke hadde synliggjort kompetansen til prosjektets tilbudte personer, heter det i pressemeldingen.

– Undervisningsbygg hadde derfor ikke bygget på en uriktig forståelse av tilbudet og den vedlagte dokumentasjon. Tilbyder bærer selv ansvaret og risikoen for at tilbudet er uttømmende og entydig, forteller juridisk rådgiver Eivind Thoresen i Undervisningsbygg.

I tillegg til uklarheter rundt bemanning i prosjektet, var fremdriftsplanen i anbudet ikke detaljert nok sammenlignet med andre leverte tilbud, skriver Undervisningsbygg om den avviste entreprenøren.

– Vi var litt forundret over at selskapet anket dommen fra tingretten siden dommen var såpass tydelig på alle punkter, sier prosjektleder for Undervisningsbygg, Christian Einerkjær.

– Vi konstaterer at lagmannsretten i stor grad refererer til tingrettens dom, og er fornøyde med at våre vurderinger i anbudskonkurransen var riktige. Vi investerer for milliardbeløp hvert år i Oslo, og er avhengige av å fremstå forutsigbare og i tråd med gjeldende regelverk slik at vi får inn tilstrekkelig med anbud på hvert prosjekt, samt opprettholder en god dialog med markedet, sier han.