Administrerende direktør Roar Munkhaugen i Heimdal Bolig på Miljøbyen Granåsen som er Nordens største passivhusprosjekt. Foto: Heimdal Bolig

Heimdal Bolig holder tetposisjonen i Midt-Norge

Boligbyggeren Heimdal Bolig solgte 147 boliger med en samlet verdi på 405 millioner kroner i første halvår.

Dermed befester Heimdal Bolig sin posisjon som den største boligbyggeren i Trondheim Kommune og Midt Norge. Totalt for Trondheim ble det omsatt omtrent 600 prosjektboliger i første halvår. Dette gir Heimdal Bolig en markedsandel på omlag 25 prosent, skriver selskapet i en pressemelding.

408 i produksjon

Ved utgangen av juni 2015 hadde Heimdal 408 boliger i produksjon til en verdi på 1,1 milliarder kroner.

– Det gode salget i år tilskriver vi attraktive prosjekter med boliger folk vil ha. En annen viktig faktor for volumet er at vi tilstreber å være representert i de fleste bydeler til enhver tid, kommenterer adm. direktør i Heimdal Bolig, Roar Munkhaugen som opplyser at prisene på boligene varierer fra to til over syv millioner kroner.

De mest populære boligprosjektene i perioden har vært Ringve Park og Soleplass på Granåsen. Nå er selskapet ute med trinn 3 på Ringve, som er et svært populært prosjekt i mur og glass. På Soleplass er det gode planløsninger og høy energistandard som har vært fremhevet.

I andre halvår vil Heimdal Bolig legge ut ytterligere 300 boliger for salg fordelt på 4-5 prosjekter.

Lilleby kommer

– I Lillebyområdet har vi et nytt stort prosjekt vi jobber mye med for tiden. Mot slutten av året er det salgsstart for prosjektet som vil ha over 300 leiligheter. Dette blir et prosjekt med byboliger og spennende arkitektur, forteller Munkhaugen, som opplyser at Midt-Norges boligbyggelag TOBB er medeier med 25 prosent i prosjektet.

Avviser boligboble

Sjefen i Heimdal Bolig avviser at markedet er inne i en boligboble.

– Vi får en del spørsmål fra boligkjøpere om dette. For oss som sitter i dette til daglig er det lett å se at prisøkningen på boliger i stor grad kan tilskrives økte offentlige krav til boliger. I tillegg er det en treghet i tilbudssiden slik at det i noen av bydelene lett blir press på både nybolig- og bruktboligprisene, sier han og legger til:

– Som en test kan en også se på leieprisutviklingen i forhold til prisutviklingen på nye boliger. I Trondheim har disse økt tilnærmet likt de siste 10 år som tilsier at de økte prisene gjenspeiler det folk vil og kan betale for å bo. På denne bakgrunn kan en si at nyboligpriser ikke har et kunstig høyt prisnivå, fastslår han

Avslutningsvis påpeker Munkhaugen at Heimdals boligproduksjon baserer seg i stor grad på egenutviklede boligtyper som kan fremstilles både industrielt og av byggentreprenører.

– Dette gir oss mer fleksibilitet og forutsigbar byggepris i entreprisemarkedet, sier han.