Bygningsfysikk i praksis

StedOslo, Norge
ArrangørLavenergiprogrammet
Fra08.09.2015
Til08.09.2015
TidspunktTirsdag kl 9.00 - 16.00

På kurset får du som prosjekterende arkitekt eller ingeniør frisket opp det basale grunnlaget innenfor bygningsfysikk. Du får dessuten lære om hvordan denne kunnskapen kan implementeres i designprosessen for ulike bygningskonstruksjoner og byggdetaljer.

Bygningsfysikk handler om de indre og ytre klimabelastningene på en bygning og hva som fysisk sett skjer i bygningskonstruksjonene som følge av disse. En korrekt forståelse av prosessene rundt varme-, fukt- og lufttransport kan være avgjørende for hvordan vi opplever inneklimaet og at konstruksjonene får en tilsiktet lang levetid.

Bygningsfysikk har gjennom de siste årene blitt en egen fagdisiplin med egen sentralgodkjenning og innføring av uavhengig kontroll. Men arkitekten kan også inkludere dette gjennom sin arkitekturprosjektering.

På kurset får du frisket opp det basale grunnlaget innenfor bygningsfysikk. Du får dessuten lære om hvordan denne kunnskapen kan implementeres i designprosessen for ulike bygningskonstruksjoner og byggdetaljer. Kurset vil også beskrive typiske arbeidsprosesser for den bygningsfysiske rådgivningen og prosjekteringen.

Kurset er utviklet av Pål Kjetil Eian, Norconsult AS. Eian er bygningsfysiker og har lang og bred erfaring som rådgiver innenfor bygningsfysikk. Han har arbeidet med alt fra små hytter til store flyplasser i et stort antall prosjekter. Han har gjennom en årrekke vært svært aktiv innenfor undervisning og er trolig den som har holdt flest kurs i bygningsfysikk i nyere tid i Norge utenfor akademia.

Målsetting med kurset: Den overordnede målsettingen med kurset er å friske opp det faglige grunnlaget innenfor bygningsfysikk og husbyggingsteknikk samt informere om typiske arbeidsprosesser for den bygningsfysiske rådgivningen og prosjekteringen. I sum vil dette gjøre arkitekter og ingeniører bedre i stand til å ivareta fagområdet bygningsfysikk på en god måte i sine prosjekter.

Målgruppe: Prosjekterende arkitekter og ingeniører med innretning mot bygningsfysikk.

Et kurs i serien Ung kompetanse.

Påmeldingsfrist: 7. september

Ytterligere informasjon og påmelding