Kristin Skogen lund.

NHO fornøyd med regjeringens budsjett

– Norsk økonomi er på vei inn i en utfordrende lavkonjunktur. Regjeringens reviderte budsjett er godt tilpasset den økonomiske situasjonen, mener NHO-sjefen.

– Beskrivelsen av utviklingen i norsk økonomi i revidert nasjonalbudsjett er etter vår vurdering god og dekkende, kommenterer administrerende direktør Kristin Skogen Lund i NHO til det reviderte statsbudsjettet.

NHO sier seg fornøyd med vekst i offentlige investeringer og nevner spesielt samferdselsprosjekter som har god framdrift. Skogen Lund sier det er alvorlige signaler fra arbeidsmarkedet som viser økende ledighet og stans i veksten av sysselsatte.

NHO sier seg glad for at regjeringen øker antall tiltaksplasser og endrer permitteringsregelverket fra 1. juli. Regjeringen vil redusere arbeidsgivers dager med lønnsplikt fra 20 til 10 dager og den maksimale dagpengeperioden økes fra 26 til 30 uker.

– Regjeringens signaler om et bedre permitteringsregelverk kan hjelpe bedrifter og ansatte som opplever midlertidig markedssvikt, sier Skogen Lund.