Foto: MHH

Hartmann, Ratio og Norconsult vant sykehusprosjekt

Etter konkurranse der fem grupperinger deltok, har det private sykehuset Martina Hansen Hospital (MHH) valgt å inngå avtale om forprosjekt med opsjon på detaljprosjekt med gruppen Hartmann Prosjektrådgivning AS, Ratio Arkitekter AS og Norconsult AS.

Utbyggingsprosjektet er basert på MHHs langsiktige avtale med Helse Sør-Øst som spesialsykehus for ortopedi, ortopedisk kirurgi, revmakirurgi og revmatologi. MHHs visjon er å være førstevalget innenfor nevnte virksomheter. Arealutviklingen skal gi fleksibilitet i forhold til endret drift og arealbruk.

Forprosjektet skal videreføre et av alternativene fra idé- og konseptutredningen. Mål for prosjektet er å gi god bygningsmessig standard og attraktivitet, tilpasningsdyktig bygningsmasse med varighet minst til 2030, og arealmessig kapasitet til å møte befolknings- og aktivitetsveksten mot 2030.

Prosjektet omfatter nybygg i underkant av 4 000 m 2 og i overkant av 1 600m 2 middels til tung ombygning. MHH vil få et samlet areal på 13 000 m 2 etter ut- og ombygningen.

Oppdraget stiller store krav til faglig kompetanse innen sykehus og sykehusvirksomhet i parallell drift. Prosjektgruppen kan vise til bred erfaring innen sykehusplanlegging, både nasjonalt og internasjonalt.

I tillegg til hovedleverandørene består gruppen av underrådgiverne SINTEF, Nosyko AS og Pro Integrated Management AS, med ansvar for henholdsvis delfunksjonsprogram (DFP), utstyrsprogram og overordnet teknisk program (OTP).

Prosjektgruppen er godt fornøyd med å vinne frem med sitt tilbud. Dette er et spennende og prestisjefylt prosjekt. Nå ser vi frem til å være med på å fornye et sykehus som er en viktig del av hovedstadsområdet innenfor Helse Sør-Øst.

Prosjektet vil involvere alle ordinære fag samt flere spesialister. I tillegg kommer et utvidet ledelsesansvar basert på at Martina Hansens egen organisasjon er forholdsvis slank.

Tildelingen viser at gruppen har den faglige styrken som skal til for å løse krevende sykehusoppdrag, sier Lars Meland fra Hartmann Prosjektrådgivning AS, Sverre Svendsen fra Ratio Arkitekter AS og Kåre Kallmyr fra Norconsult AS.