DiBK og administrerende direktør Morten Lie inviterer til informasjonsmøte om de nye energikravene.

DiBK inviterer til informasjonsmøte om nye energikrav

14. april inviterer Direktoratet for byggkvalitet til informasjonsmøte om de nye energikravene.

I februar la regjeringen fram forslag til nye energikrav for å redusere energibruken i bygninger. For å klargjøre bakgrunnen og sikre at forslagene blir forstått, inviterer Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) til møte i Oslo 14. april.

Den formelle høringsfristen er skriftlig og satt til 18. mai.

Vil klargjøre

- Vi ønsker å gi interessentene et best mulig grunnlag for å utforme gode høringsuttalelser, sier direktør Morten Lie i DiBK.

Det er ikke vanlig at myndighetene tar initiativ til denne type informasjonsmøter i forbindelse med at nytt regelverk er på høring.

Men Lie forteller at DiBK ønsker å være proaktive i forhold til å få ut informasjon om det nye regelverket og for å unngår misforståelser og feiltolkinger.

- Formålet med møtet er å klargjøre innholdet i forslaget og svare på spørsmål om dette, sier han.

- For å kunne gi så presise svar som mulig på alle spørsmål, ønsker vi at disse sendes til oss i forkant av møtet, sier Lie.

Frist for å sende inn spørsmål er 8. april.

Informasjonsmøtet finner sted på Litteraturhuset i Oslo, den 14. april kl. 13:00, og skal også strømmes på DiBK sine nettsider.

Vil kutte energibruk

I klimaforliket på Stortinget i 2012 ble det besluttet at energikravene i byggteknisk forskrift (TEK10) skulle skjerpes til passivhusnivå i 2015 og nesten nullenerginivå i 2020. Beslutningen om kravsnivå skulle, i henhold til vedtaket, gjøres på bakgrunn av utredninger av samfunnsøkonomiske og helsemessige konsekvenser og kompetansen i byggenæringen.

Forslaget til nye energikrav ble sendt på høring i mars og vil slik de er utformet kunne gi en energieffektivisering på 1 – 1,2 TWh per år fra 2020.

Høringsfrist er 18. mai i år.