Cembrit satser på BIM

Cembrit lanserer et nytt BIM-kit. Settet inneholder  fasadeproduktene i fibercement og Cembrits ambisjon er å drive digital utvikling og øke effektiviteten produktiviteten i byggebransjen, skriver selskapet i en pressemelding.


BIM (Building Information Modeling) har vært i byggebransjen i mange år og i dag er det blitt en stadig mer naturlig del av hverdagen for næringen.

- BIM er både en arbeidsmåte og en modell, og fordelene er åpenbare - ikke bare for nye bygg, men også gjennom den totale levetiden til bygget, fra drift og vedlikehold og riving.Gjennom de siste årene har objektene utviklet seg fra å være generiske til å inneholde spesifikk produktinformation. Dermed økes verdien betydelig gjennom hele verdikjeden, skriver de.

- Det er klart at vi løpende har fulgt utviklingen innen BIM, og foretatt forskjellige tiltak, som skal forberede oss på den brede utrullingen, som helt naturlig vil komme. Nå mener vi at timingen er riktig for å gå all-in og tilby kunder og partnere 100% optimaliserte BIM objekter,.forklarer leder av Group Product Line Management, Magnus Sommer fra Cembrit Holding.