Administrerende direktør i Glava, Jon Karlsen. Foto: Glava

Glava justerer markedsstrategi etter strømråd

Utsikter til vedvarende lave strømpriser gjør at isolasjonsgiganten Glava justerer sin markedsføringsstrategi.

- I tider med høye strømpriser har vi markedsført de økonomiske fordelene ved å isolere og etterisolere. I tider med lavere strømpriser sparer kunden fortsatt penger på å isolere, men ikke så mye som før. Derfor endrer vi vår markedskommunikasjon til i sterkere grad å tydeliggjøre at isolering reduserer kuldetrekk og rett og slett øker boligkomforten. Og at Glava tilbyr kosteffektive løsninger til byggeprosessen, sier administrerende direktør Jon Karlsen i Glava i pressemelding fra LOS Energy.

Høye strømpriser en salgsdriver

Høye strømpriser er en driver for salg av Glava-produkter. På 2000-tallet så strømprisene ut til å stige veldig mye, kanskje opp mot to kroner per kilowattime.

Samtidig forventet man at byggeforskriftene ville øke kravet til veggtykkelse.

- I denne perioden var forbrukerne veldig opptatt av energiforbruk. I markedsføringen av Glava la vi derfor sterk vekt på den økonomiske gevinsten ved isolering og etterisolering, forteller Karlsen.

Fortsatt økonomisk gevinst

Men strømprisene ble aldri så høye for forventet, og forskriftene ble heller ikke skjerpet slik man trodde.

- Vi har likevel holdt fast på å markedsføre den økonomiske gevinsten, selv om den er mindre enn før. Først etter et møte med LOS Energy, der vi fikk en klar forståelse av at strømprisene vil være lave i mange år fremover, gjorde vi en ny vurdering av markedsstrategien. Vi valgte da å markedsføre andre kvaliteter ved Glava, sier Karlsen.

Kraftforvalter Andreas Myhre i strømleverandøren og energirådgiveren LOS Energy husker godt kundemøtet med Glava.

- Vi redegjorde for ulike mekanismer og markedstrekk som har betydning for strømprisen. Det meste peker i retning av en vedvarende lav strømpris – i flere år fremover. I møtet var det fokus på hva dette ville bety for Glava som strømkunde. Men det er klart at prisbildet for strøm også har direkte betydning for Glavas markedsføring og salg, sier Myhre.

Energikrevende produksjon

Glava produserer glassull ved å smelte om glass til isolasjon. Produksjonen krever store mengder strøm og gass. I møter med LOS Energy har Glava naturlig nok vært opptatt av strømprisene og hvorvidt det er lurt å kjøpe strøm på flytende eller faste kontrakter.

- I dette kundemøtet fikk vi presentert et bredt bilde av det fremtidige strømmarkedet. Da innså vi betydningen for vår egen virksomhet, og ikke minst markedsføringen av produktet. Vi endte altså opp med å gjøre en liten kursendring for å tilpasse markedsføringen til framtidsutsiktene, sier Karlsen.

Myhre er glad for å ha bidratt til kursendringen.

- LOS Energy er ikke bare en strømleverandør, men en energirådgiver. Vi er glad for å kunne tilføre kundene våre ny kunnskap om strømmarkedet som også kan ha betydning for hvordan de driver virksomheten, sier Myhre.