Regionsjef for Sørlandet i EBA, Petter Blomkvist, mener det er positivt at kommunen tar grep. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Kristiansand tar grep mot sosial dumping

Tak på to underentreprenører og krav til lærlinger på alle offentlige prosjekter er vedtatt i Kristiansand kommune.

Det skriver Fædrelandsvennen i en artikkel mandag.

– At kommunene faktisk tar et aktivt grep overfor sosial dumping og sikrer verdikjeden fra A til Å, er et gledelig vedtak sett fra bransjens side, sier regionsjef i EBA Agder, Petter Blomkvist ti Fædrelandsvennen.

I saksprotokollen for vedtaket i Kristiansand kommune heter det at «Det tillates å ta inn inntil 2 ledd med underleverandører i rett linje under hovedentreprenør», samt at «Bystyret ber om at Kristiansand kommune vurderer å øke antallet lærlinger som tas inn på kontrakt».

Fædrelandsvennen skriver i artikkelen at kommunen nå vil kreve at leverandører ved offentlige byggeprosjekter skal være aktive medlemmer av godkjente lærlingeordninger, og at det skal engasjeres lærlinger i prosjektet innenfor de viktigste faggruppene.

– At kommunen setter krav til lærlinger hos leverandørene er også veldig positivt, men de burde samtidig lage noen måltall på hvor mye de skal satse på for egen del, kommenterer Blomkvist.