Jan Hestås og Eirik Gjelsvik singnerer avtalen.

Kruse Smith og BackeGruppen etablerer felles utleieselskap

Selskapene har inngått en intensjonsavtale om å etablere et felles lager- og utleieselskap. Kruse Smith Entreprenør overfører sitt utstyr og kjøper seg opp i BackeGruppens utleieselskap BAS til en eierpost på 50 prosent.

Det nye selskapet vil fortsette under navnet BAS, og skal levere tjenester til store deler av Sør-Norge.

- Ved denne sammenslåingen får vi umiddelbart et større geografisk markedsområde, og vi utnytter ressursene på en bedre måte. BAS vil være tungt representert i Rogaland, på Sørlandet, Østlandet og i Trøndelag. Ingen ansatte vil bli overtallige som et resultat av etableringen, understreker konsernsjef Jan Hestås i Kruse Smith.

Fjerde størst

Det er to betydelige aktører innen norsk entreprenør og anleggsvirksomhet som nå forener krefter i sin lager- og utleievirksomhet. BAS er heleid av BackeGruppen og har siden etableringen i 2007 vokst til 70 ansatte og med en omsetning på ca. 150 millioner i 2013. Kruse Smith og BackeGruppen er henholdsvis Norges sjette og tiende største entreprenør.

- Etter sammenslåingen vil BAS ha 100 ansatte og utgjøre Norges fjerde største utleieselskap. Vi forventer en omsetning på ca. 300 millioner kroner første hele driftsår, sier konsernsjef Eirik Gjelsvik i BackeGruppen.

Skal vokse

Kruse Smith Entreprenør har frem til nå håndtert lager og utleietjenester internt i konsernet. De ser imidlertid et stort potensiale i en kommersialisering av tjenestene i eget selskap.

- Etter hvert som utleiemarkedet har utviklet seg, ser vi et stort potensiale i et felles selskap. En sammenslåing vil effektivisere drift, profesjonalisere tjenester, samt bedre utnyttelse av utstyret. Denne sammenslåingen vil gi en vinn-vinn situasjon, sier Hestås.

- Nye BAS skal være en tydelig og offensiv aktør i det norske utleiemarkedet. Vi besitter til sammen utstyr, kompetanse og geografisk tilstedeværelse som nå gjør oss til en konkurransedyktig og slagkraftig aktør, forteller Gjelsvik.

Både Hestås og Gjelsvik påpeker overfor Byggeindustrien at samtalene rundt sammenslåingen har vært produktive og at det er en god match.

- BackeGruppen og Kruse Smith er begge familieeide selskaper som også har mange felles verdier. Samtidig utfyller maskinlokasjonene seg på en god geografisk måte, påpeker Gjelsvik.

BAS vil etter sammenslåingen også være tungt til stede på Vestlandet i tillegg til Østlandet og Trøndelag.

- Målet er at vi skal vokse i disse regionene. BAS kommer også til å satse offensivt i det åpne markedet og skal ha mange eksterne kunder, legger Hestås til.

Nåværende daglig leder i BAS, Jan Aasekjær, fortsetter som leder i det felles eide selskapet.