Ill.: Halvorsen & Reine / Visma

Betonmast bygger nytt Drammens-kvartal

Betonmast Buskerud-Vestfold har inngått avtale med Ticon om bygging av prosjektet Bragernes Atrium.

Prosjektet omfatter et helt kvartal sentralt i Drammen sentrum, og vil bestå av leiligheter og næringsareal. Kontraktssum er på om lag 200 MNOK ekskl. mva., og prosjektet gjennomføres som en totalentreprise.

På bakkeplan blir det butikker og publikumsvennlige aktiviteter, mens det fra andre etasje og oppover blir kontorer og leiligheter. Prosjektet vil romme totalt 76 leiligheter, og leilighetene har vært populære i markedet.

Prosjektet omfatter også riving av eksisterende bygninger, som utføres av Ticon i egen entreprise. Når det står ferdig, skal prosjektet ha underjordisk garasjeanlegg og grønne fellesområder både på bakkeplan og på takterrassen. Arkitekter er Halvorsen & Reine. Totalt bruksareal blir i overkant av 10 600 m2.

Prosjektet vil gi et etterlengtet løft for det aktuelle kvartalet. Byutvikling og byreparasjon blir nevnt både av eiendomsutvikleren Ticon, tre lokale tomteeiere og byens myndigheter.

- Det er svært gledelig at alle parter er positivt innstilt til prosjektet, sier Eskil Thorkildsen, daglig leder i Betonmast Buskerud-Vestfold. Samtidig har samarbeidet med Ticon vært upåklagelig, og vi ser nå frem til å fortsette det gode samspillet.

Området ligger meget sentralt i Drammen, med blant annet kjøpesenter og gågate som nærmeste naboer. Prosjektet vil dermed bidra positivt for Drammens innbyggere. Det vil bli trangt, og publikum og byens infrastruktur vil være tett innpå.

- Det er en utfordring vi gleder oss til, sier Thorkildsen. Vi håper publikum også vil bidra til et godt samarbeid i byggeperioden.

- Det er virkelig moro å få være med å utvikle Drammen sentrum videre. Bragernes Atrium er et fantastisk flott prosjekt, og et av de virkelig tunge prosjektene i Drammensområdet. De kommende to årene vil dette prosjektet være det viktigste vi gjør. Samtidig blir det et fantastisk fundament for videre utvikling og fremgang for Betonmast i vår region, avslutter en entusiastisk Thorkildsen.

Forberedende arbeider er allerede i gang, og prosjektet skal stå ferdig i 15. desember 2016.