Treindustrien reagerer på konsesjons- og boplikthøring

Treindustrien er redd for at høringsnotatet om å oppheve konsesjonsloven og boplikten som er sendt ut fra Landbruks- og matdepartementet gir et utilstrekkelig grunnlag for å fatte en beslutning.

- Det er overraskende at det legges frem et så tynt grunnlag fra regjeringen i en så viktig sak, sier administrerende direktør Heidi E. Finstad Kielland til Byggeindustrien.

«Det vil etter Treindustriens oppfatning være helt nødvendig at myndighetene vektlegger disse aspektene ved utforming av regelverket. I et slikt perspektiv fremstår høringsnotatet som ganske marginalt. Når disse momentene ikke er drøftet i nevneverdig grad, gis heller ikke høringsinstansene tilstrekkelig grunnlag for å avgi fullt nyanserte høringssvar», skriver de i et høringssvar til departementet.

«Treindustrien mener på dette grunnlag at verdiskapning, næringsutvikling, bærekraftighet og klima og miljøaspekt ikke er belyst eller vektlagt i tilstrekkelig grad», legger de til.

Treindustrien understreker også at jordbruk og skogbruk opererer under svært ulike konkurransevilkår og har ulike behov for reguleringer. De mener at regelverket bør fange opp dette, og at konsesjonsloven for skogseiendommer må fjernes.