Illustrasjonsfoto

Holte Consulting kjøper seg opp i Sverige

Holte Consulting AS har kjøpt 70 prosent av det svenske selskapet Adding Value Consulting AB (AVC) og vil dermed gi et heldekkende tilbud av tjenester innen prosjektledelse til hele Skandinavia.

AVC er et veletablert, ledende konsulent- og utdanningsselskap spesialisert innen prosjektledelse, program og porteføljeledelse. AVC er allerede representert i Finland og Danmark og har i flere år samarbeidet med Holte Consulting i Norge.

- Bakgrunnen for oppkjøpet er at Holte Consulting opplever en økt etterspørsel etter spesialisert prosjektkompetanse på tvers av de skandinaviske landegrensene og har geografisk sett behov for å nå ut til flere kunder. Samtidig ser vi at kundene foretrekker lokale partnere og tilstedeværelse i de respektive landene. I tillegg utfyller selskapene hverandre med kompletterende kompetanse og erfaring som skaper muligheter på tvers av landegrenser, opplyser selskapet i en melding.

Holte Consulting vil gjennom AVC tilby nye rådgivnings- og opplæringstjenester tilpasset det skandinaviske markedet.

AVC bringer til Norge et heldekkende sertifiseringstilbud innen PRINCE2-familien.

PRINCE2 (Projects IN Controlled Environments) er en strukturert metode for effektiv prosjektgjennomføring. Metoden deler prosjektet i håndterlige deler og gir grunnlag for effektiv styring med faste beslutningspunkter. Etterspørselen etter PRINCE2 sertifiseringer har hatt en formidabel økning de siste 4 årene både i offentlig og privat sektor.

- Det er lite som tyder på at toppen er nådd og Holte Consulting med AVC blir en betydelig aktør i dette markedet, skriver selskapet.

Selskapene vil beholde sine respektive navn og AVC AB organiseres som et datterselskap av Holte Consulting AS, som igjen er hundre prosent eid av Holte Group AS.

Holte Consulting har mer enn 35 års erfaring innen prosjektledelse og er i dag en strategisk partner for flere skandinaviske selskaper.