Illustrajsonsfoto

Gausdal Landhandleri overtar Ringebu Sag og Øyer Byggevare

Gausdal Landhandleri overtar alle aksjene i byggevareutsalgene Ringebu Sag as (XL Bygg Ringebu) og Øyer Byggevare as (XL Bygg Øyer).

Gausdal Landhandleri har avtalt å kjøpe 100 prosent av aksjene i byggevareutsalgene til Ringebu Sag (XL Bygg Ringebu) og Øyer Byggevare (XL Bygg Øyer). Selger er Vaalebro Dampsag & Høvleri AS. Aksjeoverdragelsen skjer i begynnelsen av januar 2015.

- Gausdal Landhandleri har i et halvår eid 25 prosent av aksjene, og overtagelsen av de resterende aksjene fra selger er et viktig steg i Gausdal Landhandleris ekspansjonsstrategi, sier

Audun Løhre, daglig leder i Gausdal Landhandleri.

Byggevareutsalgene vil bli drevet videre i eksisterende lokaler, og omprofilering starter umiddelbart.

- Gausdal Landhandleri har stor tro på Ringebu og Øyer som handelsområder for byggevarer. Selskapet har i dag faste kjøreruter i Gudbrandsdalen, og opplever for tiden økt aktivitet både i forbruker- og proffmarkedet. Overtagelsen av selskapene vil innebære en ytterligere styrking av selskapets allerede kraftfulle distribusjon i Gudbrandsdalen, sier Løhre.

Gausdal Landhandleri har de siste seks årene ekspandert kraftig med syv nye varehus. Lom (2009), Rudshøgda (2009), Årnes (2011), Elverum (2012), Jessheim (2013), Øyer (2015) og Ringebu (2015).

- Gausdal Landhandleri vil fremover fortsatt søke vekst gjennom geografisk ekspansjon langs akser som vurderes ut fra markedspotensial, vekstpotensial og muligheten for en kostnadseffektiv distribusjon, og satsingen i Ringebu og Øyer er viktig som en del av strategien i å utvikle selskapet til å bli en vesentlig aktør innen byggevarebransjen på Østlandet, sier Løhre.