Administrerende direktør Petter Quinsgard i ABAX.

ABAX kjøper finsk selskap

Teknologiselskapet ABAX kjøper finske Salkatek og skal øke sin europeiske satsning som leverandør av elektroniske kjørebøker.


- Produktserien fra Salkatek vil løfte våre produkter. ABAX kan i enda større grad dekke alle typer behov for de med bil i arbeid, uansett størrelse og type bilflåte. Oppkjøpet er også et ledd i å styrke selskapet for videre vekst i Europa, sier administrerende direktør i ABAX, Petter Quinsgard,

Salkatek har de siste 20 årene bygd en kundebase som teller mer enn 10 000 kjøretøyer, og er blant de største i Finland.

- Mens ABAX er markedsledende på elektroniske kjørebøker har det finske selskapet spesialisert seg innen produkter tilpasset flåtestyring og GPS-sporing, heter det i en melding fra selskapet.

- ABAX og Salkatek passer veldig bra til hverandre, både hva angår teknologi og kundebase. Selskapene har sine styrker i to ulike produktgrupper. Bransjen vår er i en rivende utvikling og markedet stiller høye krav til produktinnovasjon og informasjonssikkerhet, sier Quinsgard.

ABAX har i 2014 mer enn doblet antall ansatte i konsernet, og vil fra januar 2015 telle over 200 ansatte. I forbindelse med oppkjøpet av Salkatek flytter flere finske ansatte til hovedkontoret i Larvik, som allerede huser ansatte fra alle nordiske land.