Det nye ølsenteret blir lagt til den vernede delen av E. C. Dahls bryggeri. Foto: Google Street view

Bygger ølsenter for 110 millioner ved E. C. Dahls

Carlsberg-eide Ringnes vil i samarbeid med eierselskapet sikre ølproduksjon ved E. C. Dahls bryggeri i Trondheim etter at brusproduksjonen legges helt ned. 110 millioner kroner er lagt på bordet for et nytt senter.

Det skriver Adresseavisen i en artikkel på sine nettsider.

– Dette gjør at vi har sikret ølproduksjonen ved E. C. Dahls i uoverskuelig framtid, sier kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes til adressa.no.

Et ølsenter med mikrobryggeri og serveringssted har lenge vært et uttalt ønske fra Ringnes-ledelsen, og med finansieringen på plass ligger det an til at senteret kan ferdigstilles så snart som i 2016.

–- Med dette viser vi at vi mener alvor med våre planer om å etablere et kraftsenter for øl ved E. C. Dahls bryggeri. Våre eiere Carlsberg tar store investeringskostnader og gjør to ting: bygger et nytt bryggeri, med en egen glasskolonne for Dahls-øl, og lager et ølsenter med mikrobryggeri og serveringsdel, sier Bruusgaard.

Den nye virksomheten vil bli lagt til den eldste delen av bryggeriet, som er den vernede bygningen ved Strandveien.

Hva som skjer med resten av bygningsmassen er ikke klart, men Bruusgaard understreker overfor adressa.no at millioninvesteringen ikke gjøres med midler fra salg av øvrig eiendom.