BNL-sjef Jon Sandnes. Foto: Sindre Sverdrup Strand

BNL-veileder på oppløpssiden

Siste hånd legges nå på BNLs «Veileder for valg av seriøse bedrifter».

Det skriver BNL (Byggenæringens Landsforening) i en pressemelding fredag.

Veilederen skal, ifølge bransjeorganisasjonen, sette bygg- og anleggsnæringen i stand til å holde useriøse aktører unna prosjektene.

– BNL har vært tydelige hele veien på at vi må rydde i eget bo og heve aktsomhetsnivået, samtidig trenger bedriftene gode systemer og rutiner når man skal velge seriøse samarbeidspartnere, uttaler BNL-direktør Jon Sandnes.

Torsdag 20. november vil den elektroniske veilederen bli presentert for BNLs representantskap, og allerede neste dag setter entreprenørene seg på skolebenken. 

Han håper også at alle de andre bransjene i byggenæringen etablerer møteplasser hvor de får presentert veilederen slik at den blir et effektivt verktøy for hele næringen.

– Det er lagt ned et stort arbeid både i BNL og i bedriftene for at veilederen skal bli så god som mulig. Og samarbeidet med politi, skatt og andre offentlige etater har også hjulpet oss til å fokusere på de rette sakene, sier Sandnes.

– Aktører som ikke driver skikkelig og seriøst har kommet næringen og samfunnet for tett på livet. Det gjør vi nå noe med, så langt vi kan innenfor dagens regelverk, fortsetter han.

Sandnes forteller at han nå forventer at veilederen vil bli flittig brukt.

– Vi vil gå en hektisk tid i møte, men det er det verdt. For nå vil store og små bedrifter stå tryggere, avslutter Sandnes.