Klaus-Anders Nysteen i Entra la fram tallene for tredje kvartal torsdag.

Vekst i leieinntekter for Entra

Entras leieinntekter i tredje kvartal har økt med 13 prosent til 425 millioner kroner, fra 375 millioner i samme kvartal i fjor.

Det skriver Entra i en pressemelding torsdag.

– Vi er fornøyde med å presentere 13 prosent vekst i leieinntekter og 20 prosent vekst i resultat fra eiendomsdrift, sier administrerende direktør Klaus-Anders Nysteen i pressemeldingen.

Veksten kommer blant annet fra ferdigstillelse av prosjekter, netto kjøp av eiendommer og en underliggende like-for-like vekst på 2,7 prosent, skriver Entra.

- Jeg er stolt av at vi har levert i henhold til vår strategi om lønnsom vekst, samtidig som privatiseringen av Entra har pågått. Vi er fornøyde med den vellykkede børsnoteringen av Entra, og jeg vil gjerne benytte anledningen til å ønske om lag 6.700 nye aksjonærer velkommen, uttaler Nysteen.

Solid forbedring

Resultat fra eiendomsdrift utgjorde, ifølge pressemeldingen, 344 millioner kroner, mot 286 millioner i tredje kvartal i 2013. Positiv verdiendring av eiendomsporteføljen utgjorde 354 millioner kroner, mot negative 102 millioner i samme kvartal i fjor. Resultat før skatt endte på 520 millioner kroner, mot 107 millioner i fjor, mens resultat etter skatt endte på 368 millioner kroner i kvartalet, mot 79 millioner kroner i fjor, heter det i meldingen fra Entra.

Netto utleie utgjør 29 millioner kroner, og er av en størrelsesorden på rundt 14.200 kvadratmeter.

Nye prosjekter

Entra har i kvartalet igangsatt to nye prosjekter, Sundtkvartalet i Oslo og i Hinna Park i Stavanger. Sundtkvartalet er et nytt og fleksibelt kontorbygg på om lag 31.000 kvadratmeter under oppføring. Prosjektet eies gjennom et 50/50 joint venture med Skanska, skriver Entra.

I Hinna Park har Entra startet byggingen av Gullfaks, et kontorbygg på 17.400 kvadratmeter. Entra har som ambisjon å oppnå klassifiseringen BREEAM Excellent på begge prosjektene.

Det nye Kunnskapssenteret i Otto Sverdrups plass 4 i Sandvika ble åpnet i august, og representerer, ifølge eiendomsutvikleren, et viktig byutviklingsprosjekt med høy miljøstandard. I tillegg ble en ny skolebygning i Kongsgård Alle 20 i Kristiansand ferdigstilt i kvartalet.