Hitachis hjullaster ZW140-5 er sammen med ZW150-5 nye hjullastere på det norske markedet.

Nye Hitachi-hjullastere til Norge

NASTA introduserer to nye hjullaster-modeller fra Hitachi for det norske markedet.

Denne høsten blir hjullasterne Hitachi ZW140-5 og ZW150-5 tilgjengelig for norske kunder. De to modellene veier henholdsvis 11,5 og 12,5 tonn, og har begge 5,2 liter firesylindret steg3-motor på 154 hk fra Izusu.

Stor førerhytte

Førerhytta er stor og komfortabel, samtidig som sikkerhet og servicetilgjengelighet er prioritert høyt. Dekslene kan åpnes helt, noe som gir enkel tilgang til vitale servicepunkter fra bakkenivå.

Lavt forbruk

Izusu motoren sørger for en toppfart på 39 km/h. Hitachis HST-system, som velger automatisk riktig gir for kjøring og graving, er videreutviklet og gir hjullasterne et svært lavt drivstofforbruk. Det gjør også den automatiske styringen av motorturtallet. Hjullasternes antispinnsystem hindrer hjulspinn på snø, is og sølete underlag.

Stor vekt på komfort

Førerkomfort har vært en selvsagt prioritet ved utviklingen av hele den nye ZW-5-serien hjullastere. Brede trinn i skråstilt stige sørger for enkel tilgang til hytta. Oppvarmet og luftdempet sete med justerbar korsryggstøtte kan skyves svært langt tilbake, noe som vil gi de lengste førerne den arbeidsplassen de fortjener. Bjelkeløs frontrute for bedre sikt, to plasseringsmuligheter for matboksen og en stor kjøleboks som nedkjøles av et meget effektivt klimaanlegg er standard.