Drone skal gi rimeligere vedlikeholdstjenester

Etter en prøveperiode har KTV Group besluttet å bruke drone som en del av verktøyene innen vedlikehold av bygninger. Daglig leder Kenneth Nilsen sier dronen kan bidra til rimeligere tjenester for kundene.

- Først og fremst skal dronen være et tillegg til den verktøykassen vi allerede har, men vi ser at den passer godt inn innen vedlikehold på eiendomsmasse, sier Nilsen.

Han fremhever egenskapene til dronen som svært presis, stødig og at den tar både bilder og film som holder høy kvalitet. Den har også stor rekkevidde.

- I mange oppdrag kreves det tilkomst som naturlig nok er fordyrende for kundene. Med en drone blir denne form for rigging av utstyr unødvendig, i alle fall i en innledende fase. Vi kan ikke reparare noe med en drone, men vi kan få oversikt, analysere og evaluere, sier Nilsen.

- Dronen var ikke et behov i KTV Group, men en lidenskap jeg selv har. Når jeg så de enorme mulighetene dronen ga og knyttet dronen til hva KTV Group utfører av tjenester, er den et mektig verktøy. Jeg registerer at også andre i virksomheten blir entusiatisk når de ser kvaliteten og funksjonaliteten som ligger i dette som verktøy. Vi opererer i en bransje hvor bilder og film er sentrale elementer når vi leverer tilstandsrapporter og sluttrapporter, sier Nilsen.