Vil bygge modul-helsehus i Tromsø

Tromsø kommune må tenke nytt om korttidsplasser fra Legevakten etter budsjettsprekk i den opprinnelige planen.

Det skriver bladet Nordlys i en artikkel på sine nettsider.

Tromsø kommune er, ifølge artikkelen, i ferd med å sikre seg en tomt like ved Legevakten ved Universitetssykehuset i Nord-Norge for å bygge et modulbygg som man håper skal løse korttidsplass-probematikken kommunen har slitt med.

– Vi er for så vidt enig med UNN som disponerer tomta nedenfor Legevakta. Der står det i dag en brakkerigg som skal rives, sier Kristoffer Kanestrøm, byråd for helse og omsorg, til Nordlys.

Opprinnelig var det gamle Vanførehjemmet på Mellomveien tiltenkt korttidsplass-pasientene samt seniorboliger. Kommunen kjøpte bygget i 2013, men nå viser det seg at det prosjektet blir langt dyrere enn planlagt og derfor kaster man nå om på planene. Mellomveien 100 skal i stedet utelukkende bli seniorboliger, mens man etablerer et modulbygg for utskrivningsklare pasienter ved Legevakten.

Samtidig får man ved UNN 60 korttidsplasser mot de planlagte 15 på Mellomveien.

Mellomveien-prosjektet skulle koste kommunen rundt 15 millioner kroner, men nå viser nye beregninger at sluttsummen ville endt på på 50-55 millioner kroner. Byrådet har nå stoppet renoveringen på stedet.

Et nytt helsehus vil utløse et investeringstlskudd på 55 prosent samt komskompensasjon. Kanestrøm anslår at låneopptaket til helsehuset blir på rundt 50 millioner kroner, skriver Nordlys.