Illustrasjonsfoto: Arkiv

Norsk Gjenvinning og 13-Gruppen går sammen

Eierne til Norsk Gjenvinning Entreprenør og 13-Gruppen danner felles selskap.

Det skriver Norsk Gjenvinning i en pressemelding torsdag.

De to tungvekterne i rivingsbransjen har inngått en intensjonsavtale om å danne et felles selskap, hvis målsetning er å bli Norges mest profesjonelle aktør innen rivning og miljøsanering.

– Vi gleder oss til å videreutvikle selskapene til en samlet profesjonell aktør med fokus på helse, miljø og sikkerhet i kombinasjon med effektiv og lønnsom drift, sier administrerende direktør i Norsk Gjenvinning Entreprenør, Philip Van De Velde.

Daglig leder i 13-Gruppen, Odd Petter Børde, uttaler i pressemeldingen at han også har tro på god effekt av samenslåingen.

– Våre kunder etterspør profesjonelle aktører som kan være med på å utvikle rivningsentreprisene på en bærekraftig måte. Her ønsker vi å være med. Selskapenes samlede kompetanse, erfaringer og tjenestespekter vil danne et godt grunnlag for dette, sier han.

Selskapet blir en nasjonal aktør med sitt kjerneområde i Osloregionen, Innlandet samt fylkene Telemark, Vestfold og Buskerud, heter det i pressemeldingen.

Norsk Gjennvinning Entreprenør

Norsk Gjenvinning Entreprenør (NGE) er en del av Norsk Gjenvinning-konsernet, har en historie tilbake til 1994, og feirer i år sitt 20 års jubileum. Selskapet leverer tjenester innenfor helrivning, miljøsanering, kjerneboring, betongsaging og miljøkartlegging. I 2013 hadde NGE en omsetning på 184 millioner kroner og et resultat etter skatt på 20 millioner kroner. Etter en restrukturering av virksomheten i 2013 og 2014 har selskapet nå avdelinger i Oslo, Buskerud og Telemark i tillegg til en aktiv regionavdeling.

13-Gruppen

13-Gruppen (13G) er, ifølge pressemeldingen, en av de største riveentreprenørene på Innlandet, og har en historie tilbake til 1990. Selskapet leverer tjenester innenfor miljøkartlegging, miljøsanering, betongsaging og kjerneboring. I tillegg har 13G spesialisert seg på mindre servicejobber, heisrivning og radonkartlegging. I 2013 hadde 13G en omsetning på 59 millioner kroner og et resultat på -5,8 millioner kroner. 13G har hovedkontor på Rudshøgda, med avdelingskontor på Skedsmokorset.