Slik ser Redningsselskapet for seg Langgrunn. Illustrasjon: KEO arkitekter AS.

Redningsselskapet skal utvikle Langgrunn

Redningsselskapet og Horten kommune har signert kjøpekontrakten på Langgrunn. Her ønsker RS å utvikle Europas mest moderne ”fyrtårn” for sjøsikkerhet.

-Vi er glade for at kontrakten nå endelig er signert, og at vi kan begynne jobben med å bygge opp det som skal bli et av Europas mest moderne senter for sjøsikkerhet og sjøredning. Her skal vi utdanne våre egne mannskaper, slik vi til nå har gjort i Stavern, og på sikt skal vi integrere en kvalitetsopplæring av fritidsbåtfolket. Det er viktig at våre Ung-satsinger og Elias også får sitt maritime resurs-senter, og det mener vi et slikt sted kan være med å bidra til, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet.

Redningsselskapet er klar til å utvikle Norges nye fyrtårn for opplæring og utdanning i sjøredning. Kjøpet av Langgrunn i Horten skal være med på å samle Redningsselskapets mange resurser på ett sted.

Bygningsmassen skal oppgraderes slik at den tilpasses fremtidens behov. Det betyr at den i tillegg til å fungere som et profesjonelt utdanningssenter for maritim sektor, også skal kunne ta imot fritidsbåtførere, barne- og ungdomsarbeidere som jobber med sjø- og sjøvett, og fremtidens Elias-ambassadører. Dette skjer i samarbeid med Horten kommune som skal være med på å utvikle uteområdene i tråd med allemannsretten. Det legges opp til at Hortens innbyggere også skal nyte godt av de fasiliteter som utvikles på og rundt Langgrunn.

–Det som er viktig for lokaliseringen er at skolen, slik den er i dag, forholder seg til nærområdene på en god måte. Det vil si at Redningsselskapet mål om å være åpen og inkluderende blir en del av en slik satsing, sier Rikke Lind.

–Det å få Redningsselskapet inn i det maritime miljøet her i Horten gleder vi oss veldig til. Det vil være en solid forsterkning av den eksisterende maritime klyngen, og vil styrke kompetansebyggingen i Horten og regionen for øvrig. For oss som liker oss på fjorden vil det jo være et ekstra tilskudd å få redningsskøytene og RS som en del av kystmiljøet her i distriktet. Vi lover å bidra til å legge forholdene godt til rette for at Redningsselskapet skal få gode vilkår og arbeidsforhold, sier ordfører Børre Jacobsen i Horten.