Andreas S. Christensen ble gjenvalgt som styreleder i Huseiernes landsforbund. (Foto: Huseiernes landsforbund)

Huseierne krever ROT-utredning

Huseiernes landsforbund (HL) tok klart ROT-standpunkt under landsmøtet i helgen. Samtidig ble Andreas S. Christensen gjenvalgt som styreleder.

Forbundet har utarbeidet en resolusjon der de ber regjeringen «snarest utrede innføring av en ny skatteordning der privatpersoner kan trekke fra deler av lønnsutgifter de har betalt for arbeid utført i eget hjem.»

Huseierne viser til at ordningen har eksistert i Sverige siden 2008 med stor suksess.

– Der kalles den ROT-fradrag og omfatter lønnskostnader knyttet til renovering, ombygging og tilbygg i eget og nærståendes egne hjem. Huseiernes Landsforbund vil ha et liknende ROT-fradrag også i Norge, skriver HL og fortsetter:

– Ordningen vil redusere svart arbeid og gi grunnlag for å benytte seriøse aktører i byggebransjen. ROT-fradrag vil dessuten stimulere lærlingeordningen og gi kjøpere av tjenester lovfestet garantiordning og reklamasjonsrettigheter.

Under årsmøtet ble Andreas S. Christensen gjenvalgt som styreleder i Huseiernes Landsforbund (HL) på forbundets landsmøte i Haugesund i helgen. Christensen har en lang fartstid i HL. Han har vært styremedlem og styreleder i Huseiernes Landsforbunds avdeling i Oslo og Akershus i en årrekke og styreleder i HLs hovedstyre de to siste årene. Christensen arbeider som advokat hos Advokatene Knutsen & Co.

- Jeg kjenner organisasjonen godt og gleder meg til å føre videre oppgavene som styreleder og på den måten videreutvikle Huseiernes Landsforbund som en slagkraftig organisasjon, uttaler Andreas S. Christensen.

På landsmøtet har HL fått på plass et revidert og modernisert arbeidsprogram hvor fokus er på ungdom og førstegangsetablerere. Kraftig forbedring av BSU-ordningen, reduksjon av egenkapitalkravet og bygging av flere studenthybler blir derfor viktige krav fra HL til de politiske myndighetene.

- Jeg er opptatt av at HL skal være partipolitisk uavhengig, men vi skal ikke være upolitiske, påpeker Andreas S. Christensen. Vi skal stå på barrikadene i aktuelle saker som er i huseiernes interesse.

Huseiernes Landsforbund har i mange år hatt en jevn og meget god medlemsvekst. Medlemstallet har nå passert 207.000 betalende enkeltmedlemmer. – Det blir en prioritert oppgave for styret og administrasjonen å videreføre en god medlemsservice og fortsatt medlemsvekst, påpeker styrelederen.

Generalforsamlingen vedtok å dele dagens stilling som administrerende direktør ved å opprette en ny stilling som Generalsekretær. Når en ny direktør for administrasjonen er ansatt vil dagens adm. dir. Peter Batta bli tilbudt den nye stillingen. Generalsekretæren skal ha hovedvekt på arbeide med samfunnskontakt og lobbyvirksomhet.

Med seg i HL-styret har Andreas S. Christensen fått med seg Inger Johanne Dehli fra Sør-Trøndelag som nestleder. Styremedlemmene er Thor Johan Larsen fra Telemark, Ann Kristin Vie fra Oslo, Lena Drønnesund fra Akershus og Knut Magnus Haavik fra Rogaland, Steinar Duestad fra Aust-Agder, Hege Hafnor fra Nordland og Gunnar Hovland fra Sør-Trøndelag.