Svak oppgang i nyboligsalget

I de siste to månedene har det blitt solgt 1.635 nye boliger i Norge. Dette er nesten 400 flere boliger enn i forrige tomånedersperiode, viser undersøkelsen ECON Nye Boliger.

Salget utgjør 13 prosent av boligene som har vært til salgs, mot 10 prosent sist. Nedgangen i nyboligmarkedet ser således ut til å ha stoppet opp, står det i rapporten.

På Østlandet ble det solgt 656 nye boliger på Østlandet. Dette er 29 prosent flere enn forrige tomånedersperiode, men 37 prosent færre enn samme periode i fjor. I februar var nedgangen fra året før på 51 prosent. Siden februar har 7 prosjekter med til sammen 106 ledige boliger blitt trukket fra markedet. Dermed har til sammen 25 prosjekter med 496 usolgte boliger blitt trukket fra markedet siden oktober i fjor.

På Vestlandet er det registrert salg av 463 nye boliger. Dette er hele 60 prosent flere enn i forrige tomånedersperiode. I forhold til samme periode i fjor, var det imidlertid en nedgang på 12 prosent. Nedgangen på årsbasis har blitt betydelig redusert. I februar var nedgangen på 47 prosent.

I løpet av siste tomånedersperiode har det blitt registrert salg av 79 nye boliger på Sørlandet. Dette er om lag det samme som i forrige tomånedersperiode. Salget utgjør bare 8 prosent av boligene som har vært til salgs i perioden. Dette er den klart laveste salgstakten av alle regionene i landet.

I Nord-Norge er det registrert salg av 120 nye boliger. Dette er hele 71 prosent flere enn forrige tomånedersperiode. Det er spesielt i Tromsø at salget er godt. Salget der utgjorde 31 prosent av antall boliger til salgs.