Morgedalen Barnehage. Illustrasjonsfoto: Malthus.no

Null fraværsskader på to år i Malthus

På de to siste årene har Malthus ikke hatt noen skader med fravær  hos sine bedrifter. Samtidig har sykefraværet i selskapet gått fra 7,8 prosent til 4,2 prosent.

I årene fra 2009 til 2011 hadde Malthus til sammen ni skader med sykefravær. De to siste årene, har det gått langt bedre.

– Bak de gode HMSK-tallene for 2012 og 2013, har vi jobbet systematisk innenfor helse-, miljø-, sikkerhet- og kvalitet. Resultatene vi har oppnådd er takket være god innsats som er gjort av ansatte innenfor alle bedriftens forretningsområder, sier HMSK-leder Hallgeir Bruheim i Malthus.

Han sier beredskapsøvelser ofte blir sett i sammenheng med løfteoperasjoner - montering og demontering av prefabrikkerte modulbygg og plasthaller, aktiviteter i fabrikk for produksjon av forskalingssystem og byggutstyr.

– Dessuten har vi utarbeidet en egen håndbok «Min lille HMS» som blant annet viser til forebyggende HMS-tiltak, førstehjelp og tiltak for vern av ytre miljø. Boken er et ledd i bedriftens arbeid for økt kunnskap og kontinuerlig fokus på forebygging av ulykker og skader. Sertifisering i henhold til kvalitetsstandarden ISO 9001 har også resultert i at bedriften kan vise til et fremtidsrettet nettbasert system som beskriver virksomheten i alle Malthus-bedrifter, sier Bruheim.