To personer skal ha mistet livet da dette helikopteret fra Norsk luftambulanse styrtet på Sollihøgda. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

To omkom i helikopterstyrt ved Sollihøgda

Et legehelikopter styrtet ved Sollihøgda i Buskerud tirsdag formiddag. To er bekreftet døde, mens én er sendt til Ullevål sykehus.

– Jeg kan dessverre bekrefte at to av våre medarbeidere omkom i ulykken, sier kommunikasjonsrådgiver Randi Johannessen Buckley ved Norsk Luftambulanse til NTB.

De pårørende til de to er varslet.

Det var tre personer om bord i helikopteret – lege, redningsmann og helikopterpilot. En 51 år gammel mann, er sendt til Ullevål sykehus med alvorlige skader.

Var på vei til ulykke

Det var et helikopter av typen Eurocopter EC 135 P2+ som havarerte, opplyser Norsk Luftambulanse, som har satt krisestab etter ulykken. Redningsmann og pilot er ansatt i Norsk Luftambulanse, mens legen er ansatt ved Oslo universitetssykehus.

Helikopteret havarerte da det var på vei til en trafikkulykke der en lastebil hadde veltet på E16 ved Sønsterudtunnelen i Hole i Buskerud. Politiet var allerede på stedet da helikopteret gikk ned.

Ligger i skråning

Ifølge NTBs reporter på stedet er helikopteret ikke spredd over et stort område, så det er ingenting som tyder på brann eller eksplosjon. Det ser ut som haleroret kan ha truffet noe ettersom det er ødelagt. Helikopteret er helt knust og ligger rett nedenfor en bratt skråning.

Åstedsgranskere er nå på plass på ulykkesstedet. Også Statens havarikommisjon for transport har sendt folk til Sollihøgda.

Ble vitne til ulykken

Et vitne som var rundt 50 meter unna styrtstedet, beskriver overfor Ringerikes Blad det han så. Han antar at helikopteret falt fra 70– 80 meters høyde.

– Jeg så at helikopteret var på vei ned, og så ser jeg bare høyspentledninger spruter. Så kom det litt røyk, og så ble helikopteret knust, forteller Pål Thomassen.

– Det var helt uvirkelig, sier han.

Han løp ut av bilen og bort til stedet for å hjelpe til, men fikk beskjed om å holde seg unna slik at kyndig personell kunne gjøre jobben sin.