Et jordras ødela deler av fylkesvei 17 ved Jakobvika sør for Bangsund i Namsos natt til tirsdag. Foto: Terje Næss / NTB scanpix

Fylkesvei i Namsos vil bli stengt i flere dager

Fylkesvei 17 ved Jakobvika sør for Bangsund i Namsos vil sannsynligvis være stengt i flere dager etter jordraset natt til tirsdag.

Geologene som gikk inn i området tirsdag morgen har konkludert med at rasområdet fortsatt er ustabilt, opplyser Statens vegvesen.

– Veien vil nok bli stengt i flere dager. Før vi kan vurdere muligheten for en midlertidig omkjøringsvei så er det behov for ytterligere grunnundersøkelser på stedet, sier avdelingsdirektør Magne Steiner Malmo i Statens vegvesen Nord-Trøndelag til NTB.

Geoteknikere fra Vegvesenet jobber fortsatt på stedet og NGI har også folk på vei inn for å se på raset og lage en rapport.

– Rasområdet er fortsatt sperret og vil være det utover. Vi kommer til å ha vakter på stedet i natt og oppfordrer folk om å ikke ta seg inn i området, sier Malmo.

Tirsdag morgen gikk det fortsatt små ras i området og veibanen har sunket nærmere en halv meter over en strekning på 100 meter. Ingen boliger er i fare.

Rasene ved Jakobvika på fylkesveien mellom Namsos og Steinkjer begynte å gå tidlig natt til tirsdag. Veistrekningen er for tiden et veiarbeidsområde, men årsaken til raset er ikke kjent.

Fylkesvei 17 kalles Kystriksveien, og går mellom Bodø og Steinkjer. Det er foreløpig omkjøring via E6 og fylkesvei 760 via Grong. (©