Bryn Byggklima kjøper Ventilasjonsbygg

Bryn Byggklima AS overtar med virkning fra 2. januar Ventilasjonsbygg AS i Larvik, og slår etter

hvert sammen sine virksomheter i Vestfold.

Det skapes gjennom dette en ledende aktør på inneklimasiden med nær 350 mill i omsetning og en bred kompetanse innen så vel entreprise- som servicevirksomhet. 70 mill av dette vil være i Vestfold hvor man blir ledende aktør.

Bryn Byggklima AS som ble etablert i 1985, er en regional aktør på Østlandet med hovedkontor i Asker samt distriktskontorer i Hønefoss, Oslo, Jessheim, Moss og Tønsberg.

De har de senere år hatt en god vekst samt en solid økonomi, og det er nedlagt et betydelig arbeid innen styringssystemer på bedrifts- og prosjektnivå. Omsetningen i 2012 var nær 300 mill og daglig leder er Tom Schøyen.

Ventilasjonsbygg AS ble etablert 1.1 1984 og har siden starten hatt hoveddelen av sin virksomhet i Vestfold og Grenland. De er en veldrevet enhet med stabil bemanning og styrke innen totalentrepriser og service. Omsetningen i senere år har vært nær 60 mill. Eier og daglig leder har vært Thor Krane med Bjørn Vidar Ingwall som medeier.

Ventilasjonsbygg AS overdras til Bryn Byggklima AS etter nøyaktig 30 års sammenhengende drift som en markant aktør i det lokale byggemarked.

- Selskapet sto foran et generasjonsskifte. Selger og kjøper har gjennom oppkjøpsprosessen funnet en felles kulturell og strategisk plattform og gleder seg til å bevise at 1 + 1 = 3, skriver de i en felles pressemelding.

Man vil etter hvert samordne virksomhetene i Tønsberg og Larvik med felles lokalisering organisert i to avdelinger – én innen entreprise/anlegg og én for service. Distriktsansvarlig vil være Harald Walle.