Daglig leder i Entro, Tor Lindholt. Foto: Entro

Kraftig vekst for norsk el-rådgivning i Sverige

Norske Entro har opplevd en vekst på 150 prosent fra fjoråret i 2013.

Entros vekst i Sverige i år tilsvarer 2,7 millioner kvadratmeter byggareal. Totalt overvåker Entro nå 4,5 millioner kvadratmeter på andre siden av grensen.

Det skriver bedriften selv i en pressemelding.

 - Vi kombinerer vår unike overvåkningsteknologi med praktisk rådgivning innen energi og klima. Behovet for en totalleverandør har vist seg å være svært stort i Sverige. Vi er den eneste aktøren i Sverige med denne kombinasjonen, sier daglig leder i svenske Entro, Marie Tibblin i meldingen.

Ung i Sverige

Tibblin forklarer at Entro AB nå overvåker omtrent 500 svenske bygg.

- 2012 var vårt første hele driftsår, så dette går fort. Vi får stadig nye kunder. At våre kunder oppnår lavere energikostnader og mindre klimautslipp enn andre, er også med på å forklare den gode veksten, sier Tibblin.

I tråd med EU-krav

Programvaren EOS-loggen gir næringslivet muligheter for å innhente og dele kunnskap og se faktabaserte muligheter for besparelser generelt i byggporteføljen, og samtidig finne muligheter for raske besparelser på enkeltbygg. Dette er i tråd med EUs energieffektiviseringsdirektiv og riktig fremgangsmåte er viktig siden Sverige er blant de landene i Europa med mest ambisiøse energimål.