NHO-sjef Kristin Skogen Lund stiller på EBAOs medlemsmøte på Inspiria-senteret i Sarpsborg torsdag.

Skogen Lund stiller på EBAO-møte

NHO-sjef Kristin Skogen Lund setter fokus på Østfold som vekstregion når entreprenørene har medlemsmøte på Inspiria-senteret i Sarpsborg torsdag.

Møtet, som i er i regi Entreprenørforeningen Bygg- og Anlegg Oslo, Akershus og Østfold (EBAO), har som formål å sette søkelys på hvordan Østfold vil påvirkes av den store befolkningsveksten som ventes i Oslofjord-regionen.

- Østfold vil være en del av et større bo- og arbeidsmarked der Oslo er navet. Vi er spente på å høre Skogen Lunds syn på hvilke muligheter fylket har i årene som kommer, sier styreleder i EBAO, Frode Antonsen.

Intercity

Frode Antonsen

Et sentralt virkemiddel i utviklingen av Østfold, er utbyggingen av Intercity gjennom fylket. Hvordan dette vil skje, og hvor man forventer og har lagt vekst i knutepunkter til grunn for Jernbaneverkets analyser, vil prosjektdirektør i Intercity-prosjektet, Anne Siri Haugen, belyse på møtet.

- Jo nærmere vi kommer byggingen av dobbeltspor, desto mer interessante blir disse områdene for eiendomsutviklere og entreprenører, sier Antonsen.

Sykehuset i Østfold

Et synlig bevis på at Østfold tar skrittet inn i fremtiden, er byggingen av det nye sykehuset ved Kalnes. For tiden landets største byggeprosjekt. AF- gruppen ved konserndirektør bygg, Morten Grongstad og prosjektleder Bård Degnes vil både fortelle om prosjektet og ta møtedeltakerne med på omvisning på prosjektet. Også Kristin Skogen Lund vil delta.

-Østfold-sykehuset er i ferd med å ta form, og er nok et bevis på at norsk byggenæring har muskler til å gjennomføre store, moderne prosjekter. Vi ser fram til omvisningen, og til å vise Skogen Lund et så stort prosjekt ta form, avslutter Antonsen.