Utbyggingen av Myre havn snart i gang

I forbindelse med oppstart av utbyggingen av Myre havn inviterer Kystverket Nordland i samarbeid med Øksnes kommune til folkemøte torsdag 28. november kl. 18.00.

Møtet er åpent for alle og vil finne sted på rådhuset til Øksnes kommune.

Utbyggingen av Myre havn starter nå opp og Kystverket forventer at utbyggingen vil være ferdig i første halvdel av 2016. 13. og 14. november var entreprenøren Per Aarsleff AS, Kystverket Nordland og Øksnes kommune samlet til oppstartsmøte på Myre.

Allerede i desember vil entreprenøren være i gang med mudring av forurensede masser utenfor Holmen og jobber nå med å flytte kabler i det aktuelle sjøområdet. Oppstartsmøtet la et godt grunnlag for utbyggingsprosjektet. På folkemøtet vil vi gi informasjon til brukerne av havna og befolkningen i Øksnes.

Utbyggingen av Myre har en antatt totalkostnad på 250 millioner kroner, og den samfunnsøkonomiske nytten av å bygge ut havna er svært positiv, beregnet til 235 millioner kroner i en analyse utført av Vista Analyse AS. Årsaken er den store aktiviteten i Myre havn med over 16.000 anløp i året(2012).

Kystverket og entreprenøren vil jobbe for at næringsaktørene i havna skal bli minst mulig berørt i anleggsperioden. Blant annet er utdypingen i innseilingen planlagt å starte i slutten av mars 2014, for å unngå stor utbyggingsaktivitet under vinterfisket.

Entreprenøren og Kystverket vil legge til rette for god kommunikasjon om de delene av utbyggingen som kan påvirke brukerne, og mener av erfaring at utfordringen med å tilpasse utbyggingen til havneaktiviteten skal la seg løse på en god måte.