Sweco med byggeledelseskontrakt på Østfoldbanen

Sweco har fått kontrakt med Jernbaneverket på byggeledelse for ERTMS erfaringsstrekning.

Det skriver Sweco i en pressemelding onsdag.

Sweco har fått kontrakt med Jernbaneverket om innleie av fem byggeledere til Prosjekt ERTMS (European Rail Traffic Management System) erfaringsstrekning, stasjonstiltak. ERTMS er et europeisk signalsystem for jernbaner.

Byggelederne skal bistå med erfaringsstrekning og stasjonstiltak på Østfoldbane-stasjonene Kråkstad, Tomter, Spydeberg, Askim og Mysen.

–Prosjektets hensikt er å tilrettelegge for ERTMS, samt å oppgradere stasjonen med tanke på tilgjengelighet. Det skal etableres plattformer på 220 til 250 meter med tilhørende utrustning, utskifting av kontaktledningsanlegg. Under- og overbygninger skal skiftes ut, og skinner og sviller skal skiftes ut eller rehabiliteres. Vi vil bytte ut noen sporvekslere, og gjøre noe signaljobb, sier administrerende direktør i Sweco Norge, Tron Kjølhamar, i pressemeldingen.

Sweco har gjennom oppkjøpet av Vectura knyttet til seg medarbeidere med god kompetanse innen prosjektering og gjennomføring av jernbaneprosjekter, heter det i pressemeldingen.

– Ved å ha tilknyttet oss nye medarbeidere, har vi klart å øke vår kompetanse innen prosjektering og gjennomføring av jernbaneprosjekter. Dette oppdraget for Jernbaneverket er et resultat av denne sammenslåingen, sier Kjølhamar.

Samarbeidet er ment å vare i et år og oppstarttidspunkt for Swecos oppdrag er fastsatt til januar 2015. Det vil være opsjon på forlengelse av kontrakten ytterligere et år. Den samlede kontraktsverdien vil ha en minimums størrelsesorden på 11 millioner kroner.