- Vil vise fordelene med rasjonelle betongbygg

Block Berge Bygg er en av syv bedrifter som har gått sammen på Byggutengrenser.no sin betongdominerte stand under Bygg Reis Deg.

- Vi synes det er inspirerende å være her, og er glad for å få muligheten til å vise alle fordelene som rasjonelle betongbygg har både på bolig- og næringssiden, sier markedssjef Jan Arvid Johansen i Block Berge Bygg til Byggeindustrien.

Han mener betongelementene som lages i industrielle haller, har en rekke fordeler.

- De produseres under kontrollerte forhold, noe som gir bedre kvalitetskontroll. Du får en ekstrem tetthet i byggene når de er ferdig montert. Det er ingen av de byggene vi leverer i dag som har en lufttetthet som ligger over 0,5, sier Johansen.

Han trekker også frem rask byggetid og varierte fasademuligheter som noen av fordelene med betongelementbygg. Det er disse positive sidene de ønsker å formidle på messen.

- Vi ønsker å nå arkitekter, store entreprenører og profesjonelle byggherrer for å vise hva vi leverer, og så langt Interessen har vært god, sier Johansen som står på stand sammen med Byggutengrenser.no, Overhalla Betongbygg, Elementpartner, Spenncon, Betongelementforeningen, Block Berge Bygg, Byggimpuls og Celsa Steelservice.

Daglig leder Jan Eldegard i Byggutengrenser.no sier de har samlet flere bedrifter til en felles stand for å vise frem bredden i bransjen, men også for å få en stand der utstillerne supplerer hverandre.

- Vi har produsenter som leverer alt fra kaisystemer til fasadeløsninger og totale elementbygg, så er det viser vi noe av bredden i hva bransjen kan stå for, sier Eldegard.

Temaet for standen er «Industriell bygging i urbant miljø».

- I en tid der fokuset på mer effektive byggeprosesser er sterkere enn noen gang, så dreier vi oss mer og mer i en retning av prefabrikasjon. Betongen sin styrke er at vi kan bygge effektivt, sier Eldegard.