OBOS Nye Hjem vant Lambdaprisen

OBOS Nye Hjem stakk av med den femte Lambdaprisen.

Bransjeorganisasjonen Isolasjonsprodusentenes Forening (IPF), som består av de

12 ledende produsentene og leverandørene av bygningsisolasjon i Norge, deler i år ut Lambdaprisen for femte gang.

Prisen gis til de som har utmerket seg spesielt innenfor nyvinning innen bruk av isolasjonsmaterialer, reduksjon av energibruk for bygninger og installasjoner og for å fremme bruk av isolasjonsmaterialer.

OBOS Nye Hjem har gitt energiøkonomisering stadig større oppmerksomhet

- I år er det hyggelig for IPF å kunne tildele prisen til en boligaktør som gjennom flere år har gått i bresjen for økt kvalitet og forbedret energiøkonomisering, forteller styreleder Torkel Wæringsaasen i IPF. De fleste kjenner jo til OBOS som en stor utbygger av leiligheter og småhus, ikke bare i Oslo-området, men også flere andre steder i landet.

- OBOS har i alle år vært opptatt av å fremme gode bomiljøer. Energiøkonomisering og et godt inneklima er også viktige mål, og vi i IPF har med glede registrert et økende antall boligprosjekter der energibesparelse har hatt svært høy prioritet. Gjennom en rekke prosjekter de siste årene har OBOS i betydelig grad redusert energibehovet i sine boligutbygginger sammenlignet med tidligere. Det vitner om at OBOS tar disse utfordringene på alvor og ønsker både utvikling og fornyelse på dette området, fortsetter styrelederen.

- At en så stor aktør i markedet viser både vilje og evne til å bygge mer energieffektivt er av vesentlig betydning for alle som er opptatt av både klima og økonomi. Derfor er OBOS Nye Hjem både en verdig og viktig vinner, avslutter Wæringsaasen

OBOS tenker fremtidsrettet med sine passivhusprosjekter

Prosjektsjef Carl Christian Birkeland i OBOS Nye Hjem ser tildelingen av Lambdaprisen som en hyggelig anerkjennelse for det arbeidet som har blitt utført i forbindelse med passivhus og lavenergiprosjektene deres.

- I nærmere 10 år har vi først holdt på med lavenergihusprosjekter og deretter passivhusprosjekter. For tiden har vi et prosjekt med 34 rekkehus med lavenergi-/passivhusstandard under bygging på Stenbråten syd i Oslo. Dessuten er vi i gang med oppføringen av Oslos første nye boligblokk med passivhusstandard på Etterstadtoppen med innflytting våren 2014, forteller Birkeland.

-De prosjektene vi så langt har gjennomført har gitt oss verdifull erfaring og kunnskap til å møte de nye energikravene som er signalisert å komme fra 2015. For det er ingen tvil om at det å bygge energieffektivt og miljøvennlig vil bli stadig viktigere i årene fremover, sier Carl Christian Birkeland avslutningsvis.