Fri ferdsel i Kristiansund igjen

Politiet vil torsdag vurdere fengsling av de tre som ble pågrepet etter tirsdagens eksplosjon i et boligområde i Kristiansund. De utelukker ikke at det er flere medskyldige.

Politiet fikk melding om en eksplosjon i Hagelin-området klokken 23.14 tirsdag, og de kobler saken med et tyveri av større mengder sprengstoff fra Glærum kalksteingruve i Surnadal tidligere på dagen.

– Vi er redd det er flere medskyldige, og vi vil derfor ikke gå ut i mediene med alt vi vet, sier politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB onsdag ettermiddag.

Leter etter ukjent bil

Onsdag ble tre personer pågrepet, og politiet beslagla også sprengstoff.

– De pågrepne vil nå bli avhørt, og det vil bli vurdert å ta ut siktelse, sa Nilssen etter pågripelsen. De tre skal være kjenninger av politiet.

Politiet leter også etter en bil som ble observert i stor fart fra åstedet.

– Saken er langt ifra ferdig etterforsket, poengterer Nilssen.

300 evakuert

Rundt 300 personer ble evakuert i forbindelse med at politiet gjennomsøkte boligområdet med bombehunder onsdag morgen. Fylkesvei 64 og Atlanterhavstunnelen var stengt en periode, ettersom tunnelen befinner seg i området der eksplosjonen fant sted tirsdag kveld. Onsdag kunne alle som ble evakuert flytte hjem igjen.

Ordfører Per Kristian Øyen i Kristiansund sier til NRKat det skal dreie seg om rundt 75 kilo sprengstoff, men politimesteren vil ikke bekrefte eller avkrefte opplysningen overfor NTB onsdag ettermiddag. (©NTB)

Avisa Tidens Krav skriver at sprengstoffet ble stjålet fra Glærum kalksteingruve i Surnadal.