Brannslukking fortsetter i Trysil

Brannmannskapene gjenopptok fredag morgen slukkingen av den kraftige lyngbrannen i Trysil i Hedmark.

Mannskapene hadde fortsatt ikke kontroll over flammene da det ble mørkt torsdag kveld. På grunn av nattemørke var det ikke mulig å fortsette arbeidet med slukkearbeid fra helikopter, men brannvesenet hadde 15 mann som holdt vakt på stedet gjennom natten.

Torsdag var om lag 60 personer i sving for å slukke brannen og alt tilgjengelig mannskap, også fra nabokommuner og sivilforsvaret, ble innkalt. Brannfronten var torsdag ettermiddag om lag 1 kilometer bred.

Brannen herjer i områdene sørvest for Fiskbekksjøen og beveger seg mot Eltdalen hyttefelt. Det blåste friskt i nordøstlig retning da brannen brøt ut, ifølge politiet. Det var også dårlig vanntilgang i området.

Et hytteområde ved Leirsætra i Trysil var i en periode truet av flammene. Det ble igangsatt evakuering av hytteområdet like etter klokka 17. I alt 16 personer fikk beskjed om å forlate hyttene sine, og de fleste tok seg ut av området på egen hånd i bil. Andre fikk hjelp av politiet eller frivillige. Senere torsdag kveld fikk de evakuerte flytte tilbake til hyttene.

Politiet fikk melding om brannen klokka 14.05 torsdag ettermiddag.