Betonginitiativ på videregående skole

Olav Duun videregående skole har definert betongfaget som et av sine satsingsområder. Nylig fikk de besøk av BNL og Betongelementforeningen.

Olav Duun videregående skole ligger i Namsos kommune i Nord-Trøndelag og har ca 800 fulltidselever, i tillegg til ca 300 elever på voksenopplæring. Mange av elevene følger et av byggfagene, dermed er skolen en viktig medspiller for BA-bedriftene i Namdalen. Skolen har definert betong som et av fagfeltene der man skal satse mer fremover, derfor inviterte skolen Byggenæringens landsforening (BNL) og Betongelementforeningen (BEF) til et møte hos Overhallagruppen den 9. september sammen med Norsk Betongforening, på møtet deltok og mange representanter fra de viktigste betongentreprenørene i Namdal. Møtet ble avholdt hos Overhalla Betongbygg.

Målet med møtet var å se på hva næringen og skolen kan gjøre sammen for å øke rekrutteringen til faget, og ikke minst hva som kan gjøres for at undervisningen blir enda mer relevant.

Einar Hanisch fra BNL og John-Erik Reiersen fra BEF mener det er avgjørende viktig at skolene har en aktiv dialog med næringen, slik at vi får mer kunnskap om hvordan vi kan bidra med tiltak som bedrer rekrutteringen til fagene og innholdet i undervisningen.

- For oss er initiativet fra Olav Duun Videregående skole veldig viktig, både for å øke rekrutteringen av førstegangssøkere og gjøre det lettere for bedriftene å gi ufaglærte et tilbud om fagbrev, sa de.