Samlet morgendagens energiledere

Den 13.-15. juni ble den internasjonale studentkonferansen ISES 2013 (International Student Energy Summit) arrangert på NTNU i Trondheim. Studenthovedstaden tok imot morgendagens energiledere, med Schneider Electric som ivrig tilhører, støttespiller og foredragsholder.

ISES er et globalt forum som fokuserer på bærekraftig ressursforvaltning og den rollen dagens studenter vil spille i å definere fremtidens energiutvikling.

– For oss er dette en viktig arena for å treffe fremtidens energiledere, og kanskje også fremtidige kollegaer, sier Michel Orlhac, Vice President i Global Marketing i Schneider Electric.

På studentkonferansen diskuterte deltakerne ulike aspekter ved dagens energidilemma. Sentralt i debatten var samspillet mellom ulike energiressurser.

Bærekraftige byer
Blant foredragsholderne fant vi både forskere, professorer, representanter fra globale selskaper og myndighetsrepresentanter, som EUs klimakommissær Connie Hedegaard. Michel Orlhac fra Schneider Electric deltok som foredragsholder med temaet ”Sustainable Cities”, hvor han tok for seg betydningen av effektiv energistyring i fremtidens byer.

- Byene forbruker hele 75 prosent av verdens energiressurser, og derfor er betydningen av god energiledelse størst her, sier Michel Orlhac.

ISES 2013 en suksess
Over 400 studenter fra 69 land deltok på konferansen, som ble arrangert av non-profit organisasjonen Student Energy.

- Tre dager med nettverksbygging og inspirasjon fra verdensledende personligheter og bedrifter innen energisektoren ledet til den mest suksessrike ISES noensinne, sier Anders Kallhovd, nestleder i ISES 2013.

- Vi i Schneider Electric er stolte over å være med som støttespillere for denne konferansen, og er imponerte over engasjementet og kunnskapsnivået til studentene som deltok, sier Michel Orlhac.

Applaus fra Ban Ki-moon
Arrangementet ble også lagt merke til og applaudert av Ban Ki-moon, generalsekretær i FN, som takket støttespillere og arrangører for engasjementet og ideene som ble formidlet – med mål om bærekraftig energi til alle.