Byggmakker Skattum hedrer lokale ildsjeler

I forbindelse med at Byggmakker Skattum i år feirer 120 år har de ønsket å hedre personer og virksomheter i både Hedmark og Oppland som legger ned en stor og betydningsfull innsats for sitt lokalmiljø.

Hver butikk har derfor fått 10.000 kroner til disposisjon for å kåre ”Den gode hjelper”. De fire første vinnerne er nå kåret.

– I hard konkurranse med totalt 98 innsendte forslag har en uavhengig jury kåret Monsterbedriften på Gjøvik, Raufoss skolekorps, Landsbylauget på Dokka og Moelvmarkas Venner til årets ”Den gode hjelper”, forteller Aage Strandbakken, markedssjef hos Byggmakker Skattum.

Sist lørdag mottok de fire første verdige vinnerne både diplom og en sjekk på kr. 10.000,-. hver.

– Selskapet, som er et av fylkets eldste handelsbedrifter, ønsket i forbindelse med jubileet å bidra med en gave tilbake til de lokalmiljøene hvor vi er tilstede. Vi har derfor gått åpent ut og bedt om forslag på hvem som bør få prisen. Jeg er veldig fornøyd med responsen for vi har virkelig fått mange og gode forslag. Det virker som folk opplever at vi har mange gode hjelpere i lokalmiljøet vårt, sier Strandbakken.

– Lokalsamfunnene i Oppland’ og Hedmark, både på myndighetssiden ved å legge til rette for infrastruktur og butikkundene som kjøper våre varer, har bidratt aktivt til at Byggmakker Skattum har kunnet eksistere i 120 år. ”Den gode hjelper” er derfor vår bursdagsgave til de lokalmiljøene vi lever så tett med hver eneste dag, sier Strandbakken.

Førstkommende lørdag vil Byggmakker Skattum dele ut priser i Lillehammer, Hamar og Elverum. Lørdag 29. juni blir det delt ut pris i butikken på Leira.

Det er 120 år siden Ole Engelhart Skattum opprettet sitt firma, men slekten hans har drevet med produksjon og handel i mer enn 200 år. Det gjør Skattum til det byggevarefirmaet med lengst tradisjoner i Innlandet. I løpet av disse årene har selskapet solgt øl, salt, vin, sild, kull og whisky i tillegg til byggevarer og trelast. Vi har siden 1968 vært med I Byggmakkerkjeden, den gang Norgros, og i dag har vi avdelinger på Gjøvik, Dokka, Raufoss, Lillehammer, Hamar, Ringsaker, Leira og Elverum. Til sammen er vi 171 ansatte.. Eier av selskapet er Ted Halvard Skattum. Vi er stolte av vår historie her i Innlandet, og vi håper selvfølgelig på å være en del av historien også de kommende 120 årene.

Film om 120-års jubilanten