Vant Rambøll-stipend

Studentene Marianne Blikø og Venera Beqiri vant hvert sitt Rambøll-stipend.

Stipendet på 30.000 kroner tildeles studenter som ønsker å bruke sitt engasjement og faglige kompetanse til å bidra til et mer bærekraftig samfunn. Stipendet skal benyttes til et studieopphold ved et universitet i utlandet.

Årets kandidater viser en genuin interesse for å skape et mer bærekraftig samfunn gjennom sitt faglige engasjement og valg av studieretning.

Interesse for miljø- og klimaspørsmål
– Som ledende samfunnsrådgiver må vi tenke bærekraft i alle prosjekter og vi er derfor avhengig av å rekruttere medarbeidere med kompetanse og interesse for å løse morgendagens utfordringer. Vi håper stipendet vil bidra til å stimulere unge mennesker til å engasjere seg i klima- og miljøspørsmål, forklarer HR-direktør Camilla Eeg Skogstad i Rambøll.

– Videre vil et studieopphold utenfor Norge for de aller fleste være personlig berikende samtidig som det er nyttig å øke forståelsen for ulike land og kulturer. Det globale helhetsperspektivet er viktig for alle som skal jobbe i en internasjonal virksomhet som Rambøll, sier hun.

Bidrar til å oppfylle studentenes drømmer
– Dette er en stor mulighet for meg til å få mer ut av utvekslingsoppholdet mitt i Australia til høsten og jeg er svært takknemlig ovenfor Rambøll, sier en glad og overrasket Marianne Blikø, som reiser til Australia i juli for å studere ved University of New South Wales.

– Jeg ble målløs da jeg fikk beskjed om at jeg hadde vunnet. Mitt kommende studieopphold i New Zealand er starten på et nytt eventyr og stipendet vil bidra til at jeg kan oppfylle noen av de store drømmene, sier Venera Beqiri. Hun skal studere ved Lincoln University i New Zealand.