Driften på Tofte fortsetter ut juli

Driften ved cellulosefabrikken Södra Cell på Tofte fortsetter til 1. august. Ledelsen forhandler nå med flere mulige kjøpere.

Konsernsjef Gunilla Saltin i Södra Cell ga de ansatte beskjed på et allmøte torsdag ettermiddag om at driften ved fabrikken vil opprettholdes fram til 1. august, melder NRKog Drammens Tidende.

Hun fortalte også at det nå er tre budgivere som fortsatt er med i prosessen med å få til et salg av fabrikken.

– Dette er et godt tegn, og nyheten ble tatt positivt imot på allmøtet, sier Joakim Sværen som er tillitsvalgt i NITO til Drammens Tidende.

Konstruktive diskusjoner

At driften opprettholdes tar han som et tegn på at eierne er i en positiv dialog med potensielle kjøpere.

– Jeg tolker det som at de har et reelt mål om salg, sier Sværen.

Fristen for å finne en løsning for cellulosefabrikken ble i slutten av april forlenget til søndag 19. mai klokka 23.59. Nå velger altså ledelsen å ta i bruk store deler av sommeren for å få til et salg.

– Vi har fortsatt konstruktive diskusjoner med flere potensielle kjøpere. Men noe salg blir ikke klart i dag, sa informasjonsdirektør Magnus Berg i Södra-konsernet til NTB tidligere torsdag ettermiddag.

Beslutningen om å legge ned fabrikken, hvor det jobber rundt 300 personer, ble tatt i slutten av mars. Men allerede to uker senere satte Södra Cell døren på gløtt med tanke på å få til et salg i stedet for nedleggelse.

– Et stykke igjen

I tråd med omstillingsloven møtte fylkesordfører Morten Eriksrød ledelsen i Södra Cell i et siste drøftingsmøte om fabrikkens framtid torsdag klokka 11. Etter en lengre pause fortsatte møtet klokka 16.30. På møtet som holdes i rådhuset i Sætre, deltar også representanter for Hurum kommune, Innovasjon Norge, LO, Nav og tillitsvalgte ved fabrikken.

Morten Eriksrød sa til NTB før møtet fortsatte at han forventet å få ny informasjon fra Södra-ledelsen om salgsprosessen.

Hvem som er mulige kjøpere av cellulosefabrikken, vil ingen bekrefte. Administrerende direktør Ragnhild Borchgrevink i Viken Skog innrømmet imidlertid overfor NTB i slutten av april, at de fortsatt var interessert i å kjøpe fabrikken. (©NTB)