Fem prekvalifisert på politihus i Arendal

Statsbygg har fått i oppdrag å etablere en ny politistasjon i Arendal. Nå er fem firmaer prekvalifisert til å gi tilbud på totalentreprise med løsningsforslag.

Arendal politistasjon er tenkt lagt til Stoa i Arendal. Statsbygg har funnet tomten og skal nå anskaffe totalentreprenør. Det er gjennomført en prekvalifisering av entreprenører for videre deltakelse i konkurransen, og konkurranseformen er totalentreprise med løsningsforslag.

Statsbygg har besluttet å prekvalifisere disse fem firmaene i konkurransen:

Veidekke Agder AS
Kruse Smith Entreprenør AS/BRG Entreprenør AS
Skanska Norge AS
HENT AS
AF Gruppen Norge AS.

- De prekvalifiserte er valgt ut etter kriterier som kompetanse, kapasitet samt tilbudt arkitekt og prosjektleder. For både totalentreprenør og arkitekt har vi krevd god erfaring fra oppdrag av tilsvarende størrelse og kompleksitet, sier prosjektleder Arnold Pedersen i Statsbygg.

- Vi sender ut konkurransegrunnlaget til de prekvalifiserte entreprenørene i løpet av mai. Entreprenørene vil få ca. tre måneder til å levere sitt tilbud til Statsbygg. Etter innleveringsfristen vil Statsbygg og oppdragsgiver Agder politidistrikt evaluere tilbudene og innstille ett av de foreslåtte prosjektene fra en av entreprenørene, forteller Pedersen.