OBOS kjøper regnskapsfirma

For å kunne tilby et bredere spekter av regnskapstjenester og styrke sin posisjon i markedet har OBOS kjøpt 51 prosent av aksjene i Tandem Regnskap.

OBOS har inngått en avtale med Tandem Holdning AS om å kjøpe 51 prosent av aksjene i Tandem Regnskap AS.

OBOS driver i dag regnskapsførsel og selskapsadministrasjon for anslagsvis 3.500 selskaper innen bolig og næring.

Utvider og videreutvikler
Ved kjøpet av aksjene i Tandem Regnskap videreutvikler og utvider OBOS-konsernet regnskapsvirksomheten til også å omfatte det generelle regnskaps- og konsulentmarkedet, og vil da ha mer enn 4.000 regnskapsklienter innen ulike bransjer på kundelisten.

– OBOS har som strategi å øke virksomheten vesentlig innen regnskaps- og selskapsadministrasjon, og kjøpet av aksjene i Tandem Regnskap AS er et ledd i dette. Etter kjøpet vil OBOS styrke sin stilling som aktør i det norske regnskapsmarkedet, sier konserndirektør Morten Aagenæs i OBOS, og legger til at virksomheten i Tandem Regnskap AS vil bli videreført fra eksisterende lokaler.

Gode synergier
OBOS ser gode synergimuligheter for virksomheten både i OBOS og i Tandem Regnskap, ikke minst for OBOS’ bank- og finansvirksomhet.

– Dette vil styrke begge selskapene og være en viktig faktor for å videreutvikle konsernets andel i dette markedet fremover, sier Aagenæs.

Veldrevent selskap
Tandem Regnskap AS er et av Norges største og mest veldrevne regnskapsselskaper, med en omsetning på drøyt 33 MNOK i 2012.

Selskapet eies av Tandem Holdning AS, som igjen eies av Kirsten og Morten Aasen, som startet selskapet i 1988.

– Vi har sett etter en partner som kan videreutvikle Tandem Regnskap uten at selskapet skulle forsvinne inn i et av de store, etablerte regnskapsmiljøene, og det fant vi i OBOS, sier administrerende direktør Morten Aasen i Tandem Regnskap AS.

Bedre rustet med OBOS
Regnskapsbransjen står foran omfattende endringer, med blant annet digitalisering av regnskapsproduksjonen og større forventninger hos kundene.

– Tandem Regnskap har arbeidet med denne omstillingen lenge, og med OBOS som eier vil vi få en ekstra styrke til å møte fremtidens utfordringer, sier Aasen.